• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Duurzame verpakkingen

O’right ontwikkelt verpakkingen die zoveel mogelijk in balans met het milieu zijn. Ons streven is om natuurlijke en composteerbare of herbruikbare verpakkingsmaterialen te gebruiken. Dit heeft tot de volgende verpakkingsconcepten geleid:

Tree-in-a-Bottle

Deze milieuvriendelijke verpakking is 100% gemaakt van PLA, dat op natuurlijke wijze uit plantaardig afval wordt gewonnen. Deze verpakking kan op een duurzame wijze gecomposteerd worden, waarbij onder optimale omstandigheden de fles binnen 1 jaar gecomposteerd wordt. Hierbij komen dan zaden vrij, waaruit weer een boom (acacia) kan groeien. De Tree-in-a-bottle is te verkrijgen in Green Tea, Golden Rose en Goji Berry 250ml Shampoo.

                                                           Tree in a bottle

In Nederland is O’right met verschillende projecten bezig om te kijken of deze verpakking ook in biogas-installaties tot biogas en water verwerkt kan worden. Met dit design heeft O’right al meermaals internationale awards gewonnen, waaronder de Red Dot Design Award.

Floralbox

Veel verpakkingen zitten nog steeds in doosjes verpakt. Om dit proces te verduurzamen heeft O’right al haar papieren verpakkingen gemaakt van FSC-papier waardoor het benodigde hout op een duurzame wijze wordt gewonnen. De verpakkingen zelf bevatten handmatig gemaakte stukjes zaadpapier waaruit een plant zal groeien. Stop het doosje in de aarde en hieruit zal een prachtige plant groeien. De verpakking zelf bevat geen kwalijke stoffen en de bedrukking is gemaakt van soya-inkt.

                                                           Floralbox                              

Bamboe, een duurzaam design

Bamboe is één van de meest duurzame houtsoorten die er is. Een bamboe bos absorbeert meer CO2 en produceert meer zuurstof dan een gewoon bos (35%). Bamboe groeit zeer snel (soms meer dan 80cm per dag) waardoor het snel en verantwoord geoogst kan worden.

                            Bamboo Oldman        Bamboo Cap

O’right verwerkt dit materiaal op ambachtelijke wijze tot een duurzaam verpakkingsmateriaal. Elke bamboecap is hierdoor uniek en laat de mooie en krachtige structuur van de bamboe tot uiting komen.

Recoffee

O’right is er in geslaagd om vanuit gerecyclede koffiedik olie te winnen die geschikt is als verzorging voor je haar. Van de restanten van gerecyclede koffie blijven vezels over. Hiervan maakt O’right een kunststof fles (PLA) die dus volledig bestaat uit organisch materiaal.

                                                          Recoffee Cirulatie

O’right heeft met deze ontwikkeling al diverse Golden Pin-awards en andere awards voor duurzame verpakkingsontwikkeling mogen ontvangen.

Stop plastic afval!

90% van al het gebruikte plastic wereldwijd wordt slechts éénmalig gebruikt en eindigt als afval in ons milieu. Volgens schattingen van de Verenigde Naties zal (als wij zo doorgaan) in 2050 er net zoveel plastic in de oceanen drijven als dat er dierlijk leven is!  O’right wil dit proces omkeren. Daarom gebruiken we composteerbare verpakkingen daar waar het kan. Hard plastic onderdelen worden vervangen door bamboo caps. Overige verpakkingen die toch van plastic moeten zijn worden gemaakt van 100% gerecycled plastic (postconsumer HDPE), zodat de plastic die we gebruiken op zijn minst weer hergebruikt wordt.

                                                          Biobased Plastic