Stop Plastic Afval, wij hebben het ervoor over

Stop Plastic Afval, wij hebben het ervoor over

Als we om ons heen kijken lijkt het wel alsof plastic een zegen is. Alles zit erin verpakt. Zelfs paprika’s en komkommers worden per stuk in cellofaan verpakt. Maar… we zijn ons er vaak niet van bewust dat van alle plastic wereldwijd, 90% na éénmalig gebruik weggegooid wordt! En als we dan geluk hebben, wordt deze hopelijk verbrand (met CO2-uitstoot) in plaats van in ons milieu gegooid, waardoor het uiteindelijk als plastic soep in de oceanen drijft.

Het Wereld Natuurfonds heeft ingeschat dat er in 2030 (dat is over 12 jaar!) in onze oceanen meer plastic ronddrijft dan dat er biologisch leven is.

Dit vinden wij schrikbarend en onacceptabel.

De beste oplossing zou natuurlijk zijn om geen plastic meer te gebruiken, maar gezien onze afhandelijkheid van plastic, schijnt dat nog een hele klus te zijn. Daarom zet O’right in op het gebruik van plantaardige- en natuurlijke materialen om plastic te vervangen, zoals bamboe, papier maar ook plantaardig kunststof dat biologisch afbreekbaar is.

 

Alleen daarmee redden we het niet. Er zijn nog producten die een stevigere bescherming nodig hebben en dan moeten ook wij terugvallen op plastic. Wij kiezen dan wel voor de best recyclebare oplossing, maar toch…  Stop Plastic Afval

 

 

 

 

Nu is het een eenvoudige rekensom. Als we nou eens plastic zouden gaan recyclen en opnieuw gebruiken? Dan zou de afvalstroom in ieder geval met de helft minder worden, of als je vaker recycled zelfs naar een veel lager % kunnen. Dat klinkt eenvoudig, maar waarom gebeurt het dan niet?

 

De reden is altijd weer, geld. Gerecycled plastic is een stuk duurder dan nieuw plastic. Daarbij is het minder glad van structuur en is de kleur altijd wat grauwer. Voor ons is dit geen belemmering. Wij staan voor een beter milieu en wereld en hebben daar graag wat voor over.

Daarom heeft O’right zich voorgenomen om alle producten in 2018 in gerecycled plastic (postconsumer HDPE) te gaan leveren om zo aan een gezondere- en betere wereld bij te dragen. En hoe herken je dit plastic dan? Inderdaad, de kleur wit is wat grauwer, de structuur wat ruwer. 

Wij hebben het er voor over. We denken dat onze klanten dat er ook voor over hebben. En jij? It's O’right!

 

Nog meer groene blogs lezen?

Blog: Stop Plastic Afval

Blog: Ecologische verpakking; Tree-in-the-bottle

Blog: Floral Box

Blog: Bamboe & Plastic fles creëren een groene trend

Blog: Een baanbrekende mijlpaal in 2017; Het besparen van 1 miljoen kg aan koolstofdioxide