Ecologische verpakking - Tree-in-the-bottle

Ecologische verpakking - Tree-in-the-bottle

BIOLOGISCH AFBREEKBAAR - VOLLEDIG COMPOSTEERBAAR
Een uniek concept in een duurzaam jasje

Flacon van organisch materiaal

O’right heeft een unieke fles ontwikkeld van biobased plastic (PLA). Dit materiaal wordt gemaakt van organisch materiaal en is biologisch afbreekbaar. In optimale omstandigheden met voldoende warmte en vocht is het zelfs composteerbaar. Hierdoor worden de onttrokken grondstoffen weer terug gegeven aan de aarde. In Nederland wordt deze kunststof echter (nog) niet actief gecomposteerd. Vanaf 2018 wordt deze kunststof eindelijk wel gerecycled in biogist-installaties die uit deze kunststof dan biogas voor onder andere verwarming maken. Wat resteert is dan zuurstof en water. Een prima oplossing dus voor ons plastic afval.

 

Boomzaden

Om het unieke, groene karakter van onze verpakkingen te onderstrepen zitten er in de bodem van de fles boomzaden opgeslagen. Deze kunnen opgekweekt worden tot kleine kiemen die uit zullen groeien tot een heuse Acacia-boom. Deze boomsoort staat bekend als een duurzame vervanger voor tropisch hardhout. Internationaal erkend Inmiddels is de "Tree-in-the-bottle" van O'right internationaal erkend door toonaangevende ecologische organisaties. Het design is onlangs uitgeroepen tot innovatief design en ontving hiervoor de Golden Pin Award en een Red Dot design Award.

 

Teruggeven aan de natuur

Probeer nu zelf de unieke Tree-in-a-bottle shampoos: Green Tea – voor normaal en droog haar of Golden Rose – voor gekleurd haar Geniet van de verzorgende werking en geef daarna terug aan de natuur.