ECO promise

ECO promise

EERLIJK - EENVOUDIG - GROEN - UNIEK
Onze bijdrage aan een groenere wereld

Het ECO-promise symbool is de ultieme weergave van de filosofie van O'right. Wij plaatsen deze op al onze producten ter bevestiging van ons commitment om de wereld te verbeteren.

 

Hoe we dat doen? De ECO-promise bestaat uit de volgende aspecten:

 

Grondstoffen

Wij werken uitsluitend met de beste natuurlijke ingrediënten, die gecertificeerd zijn. Deze zijn organisch verkregen, in hoge mate verzorgend voor de mens en zo min mogelijk belastend voor het milieu.

 

Verpakkingen

Uitgangspunt is dat elke verpakking aan het Cradle-to-Cradle principe moet voldoen. Elke verpakking is bedrukt met Soya-inkt, bestaat uit plantaardig materiaal en kan via gewone processen (compostering) teruggegeven worden aan de aarde. Verpakkingen die niet composteerbaar zijn, bestaan uit de hoogste graad van recyclebaar kunststof. De doosverpakkingen bevatten zaden, waardoor er met een O'right product een plant aan de aarde teruggeven wordt. Door het gebruik van navulverpakkingen te stimuleren, verminderen we de afvalstroom.

 

Design

O'right ontwikkelt haar verpakking onder het motto van eenvoud en duurzaamheid. Hierbij is o.a. gekeken naar grotere gebruikshoeveelheden en het gebruik van duurzame materialen, zoals bamboe.

 

Communicatie

Wij werken met al ons drukwerk, verpakkingen en ander communicatiemateriaal met FSC-papier en Soya-inkt. Internet wordt actief gebruikt voor communicatie en het verzenden van (digitaal) drukwerk om zo transport en papier te besparen.

 

Proefdiervrij

Proefdiervrij_logo_klein

O'right wijst het gebruik van proefdieren voor het ontwikkelen van ingrediënten en cosmetica-producten stellig af. Op basis van deze werkwijze heeft O'right het keurmerk verworven van de Stichting Proefdiervrij.