Droog & Statisch haar; Tips van onze vakexpert

Droog & Statisch haar; Tips van onze vakexpert

Heb jij ook zo'n last van droog en statisch haar nu de koude, droge wintermaanden zijn aangebroken?

De belangrijkste tips van onze vaktechnisch medewerkster Nadine kunnen je helpen!

Statisch haar ontstaat door de wrijving tussen negatief geladen deeltjes en positief geladen deeltjes. De koude droge winterlucht in combinatie met het aanzetten van de verwarming, kan je haar flink uitdrogen.

Vooral in de winter zijn we geneigd om warmer te douchen, waardoor je je haren nog meer uitdroogt. Je haar bevat hierdoor veel te veel negatief geladen deeltjes en gaat overeind staan.

Je haar krijgt niet voldoende vocht, dus er is werk aan de winkel! 

 

Hydrateer je haar

Kies voor vochtinbrengende producten, zoals een voedende shampoo-, conditioner- en een haarmasker voor droog haar. Als je haar goed gehydrateerd is, heeft het droge, koude weer er minder effect op.

 

Je haar kammen of borstelen

Probeer je haar te kammen als het goed droog is. Nat of vochtig haar beschadigt sneller en dat veroorzaakt weer sneller pluizig haar. Gebruik daarbij geen plastic- of metalen borstels, dat maakt je haar nog statischer. Gebruik bijvoorbeeld een houten- of bamboe borstel. Er worden speciale anti-statische borstels gemaakt.

 

Gebruik een haarolie of een Leave-inn conditioner

Om je onstuimige haren in toom te houden, kun je je haren extra hydrateren en wat verzwaren door een haarolie of een leave-inn conditioner te gebruiken. Er zijn verschillende varianten die je op handdoekdroog of droog haar zou kunnen gebruiken.

 

Stylen

Probeer het gebruik van een föhn of stijltang zoveel mogelijk te vermijden. Dit maakt je haar nog droger waardoor het extra statisch wordt. Je kunt je haar eventueel op de koele stand droog föhnen en gebruik daarbij bij voorkeur een stylingsproduct tegen pluizig haar. Als je wel graag de föhn of tang gebruikt, zorg er dan voor een hitte beschermend product gebruikt. Dit zorgt er namelijk voor dat de vochtbalans in je haar zoveel als mogelijk intact blijft.

 

 

 

 

 Nadine met statisch haar