• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Hoofdhuid problemen

Hoofdhuidproblemen

Hoofdhuid problemen komen steeds vaker voor. Dit komt door verschillende omgevingsfactoren. Er kan sprake zijn van overgevoeligheid voor bepaalde ingrediënten waardoor jeuk, roodheid, schilfertjes en soms eczeem gerelateerde klachten ontstaan , maar ook de vervuilde buitenlucht speelt een grote rol. Poriën raken hierdoor sneller verstopt en er kunnen kleine ontstekingen ontstaan. Een verzorgende, kalmerende, reinigende en natuurlijke haarverzorging is de oplossing hiervoor. Hieronder geven wij advies voor mensen met Roos, Vette hoofdhuid/vet haar, psoriasis en hoofdluis.

 

ROOS

Roos is een bacterie die op de hoofdhuid groeit. Dit komt door overgevoeligheid voor een bepaalde stof of doordat de hoofdhuid niet goed gereinigd wordt. Als anti-roos verzorging adviseren wij de Tea Tree Shampoo, Tea Tree Conditioner en Tea Tree Scalp Spray voor zowel je haar als hoofdhuid.

Als je  last hebt van hardnekkige roos, gebruik dan de Hinoki Scalp Exfoliating Gel om je hoofdhuid intensief te reinigen. Deze gel verwijdert de opbouw van talg en dode huidcellen. Deze peeling mag je 1x per maand gebruiken.

Na gebruik van deze peeling kun je je hoofdhuid kalmeren en hydrateren met de Bamboo Scalp Nourishing Gel.

De Tea Tree lijn bevat pure Australische Tea Tree-olie. Deze olie staat bekend om haar reinigende en antimicrobiële werking waardoor roos en irritatie vermindert en de hoofdhuid gekalmeerd wordt.

Tip:

Tea Tree werkt ook hoofdluis werend en is dus zeer geschikt als preventief middel tegen hoofdluis!

 

VETTE HOOFDHUID/ VET HAAR

Heb jij het idee dat je dagelijks je haar moet wassen omdat het snel vet wordt?!

Vet haar en een vette hoofdhuid ontstaan door een verhoogde talgproductie, regelmatig sporten, gebruik van veel haar producten of omdat je sneller zweet. 

De oplossing voor dit probleem is het gebruik van een milde, talg (sebum) regulerende shampoo. Voor de dagelijkse verzorging adviseren wij dan ook de Camellia Oil-Control Shampoo.
De Camellia shampoo bevat Wilde Theeroos-extracten die de aanmaak van talg reguleren en de hoofdhuid verfrissen. De Tamme Kastanje- en Zoethout-extracten kalmeren de hoofdhuid, werken ontstekingsremmend en stimuleren de bloedsomloop van de scalp.

De hoofdhuid kan ook wekelijks intensief gereinigd worden met het Bamboo Anti-grease Scalp Serum. Dit serum verwijdert overtollig talg en de stofwisseling van de hoofdhuid wordt geactiveerd. Voor een complete hydratatie, kalmering en verzorging kan je na gebruik van dit serum ook de Bamboo Scalp Nourishing Gel gebruiken. 

Tip:

Föhn je je haar regelmatig? Gebruik dan als versteviger de alcoholvrije Anti Gravity Nature Gel.

Masseer je hoofdhuid met een Massage borstel . Sport je regelmatig? Gebruik dan de verkoelende Ice Body Wash voor onder de douche.

 

PSORIASIS

Sommige mensen hebben bijna altijd wel wat psoriasis plekken op de huid en bij anderen laait het op zodra ze meer stress ervaren, tijdens hormonale schommelingen of met seizoenswisselingen. 

Voor de dagelijkse verzorging van je hoofdhuid en haar bij psoriasis adviseren wij de Camellia Oil-Control Shampoo. Hierbij kun je een conditioner kiezen die past bij jouw haartype.

Vind je het fijn om een shampoo te gebruiken die juist extra verkoelend werkt en tegelijkertijd ook heel kalmerend. Gebruik dan Ice Shampoo en als conditioner de Green Tea Conditioner.

De Camellia en Ice shampoo zijn beide fris, mild, hypoallergeen, verkoelend en stimulerend voor de hoofdhuid.

Tip:

De Ice Body Wash is een verkoelende en kalmerende bodywash voor onder de douche.

 

HOOFDLUIS

Hoofdluis komt helaas veel voor op scholen. Ontkomen aan luis is bijna onmogelijk. Je kan wel proberen er alles aan te doen om te voorkomen dat deze kriebeldiertjes de hoofdhuid en haren van je kinderen en jezelf met rust laten. Hoofdluizen vinden schone en fris gewassen haren super lekker. Dit betekent dat je de haren van je kinderen niet vaker moet wassen dan nodig (2 à 3 x per week!). 

Wist je dat hoofdluizen de geur van Tea Tree niet lekker vinden?

Om de hoofdluizen op afstand te houden adviseren wij dus het haar verzorgen met Tea Tree Shampoo, Tea Tree Conditioner en Tea Tree Scalp Spray. De Tea Tree Scalp Spray kun je dagelijks een beetje onderin de nek en achter de oren sprayen dan blijft de geur langer hangen en werkt dan effectief ter voorkoming van hoofdluis.

De Tea Tree lijn bevat pure Australische Tea Tree-olie.